Hvor gør det ondt? » Smerter i armen/tennisalbue/musearm

Hovedpine
Svimmelhed
Skuldersmerter
Rygsmerter
Smerter i armen/tennisalbue/musearm
Hoftesmerter
Knæproblemer
Fod og ankelsmerter
Nakkesmerter/Piskesmældsskade
Brystsmerter
Smerter mellem skulderbladene
Discusprolabs
Lændesmerter
Iskias
Bækkensmerter
Sportsskader
Slidgigt
Graviditet
Børn og Spædbørn

Tennis og golf albue

De typiske problematikker i albuen skyldes tennis og golf albue som i langt de fleste tilfælde ikke har noget med de pågældende sports grene at gøre. De er begge overbelastnings tilstande som desværre begge kan værre meget plagsomme og meget vanskelige at slippe af med hvis ikke man identificerer og indstiller eller modificerer den overbelastende aktivitet i tide. Kroppens naturlige reaktion på overbelastning er inflammation – en irritation i vævet som minder om betændelse men ikke som ikke har noget med bakterier eller virus at gøre. Ved tennis og golf albuer er det senen til de muskler som spænder fra albuen og ned til håndleddet som bliver ramt.

Tennis albue opstår efter kraftfulde belastninger som at vride karklude, løfte vægte, spille tennis eller blot vedvarende belastning af de muskler som vipper hånden bagover som når du holder en pc-mus. Man oplever smerter på ydersiden af albuen. Ved golf albue opleves smerter på indersiden af albuen som følge af mange eller kraftfulde kast eller dårlig golf teknik.
Udover at rådgive om forskellige smertelindrende tiltag kan kiropraktoren med god effekt behandle overbelastnings symptomer omkring albue.

Håndled

Smerter i håndleddet kan have mange årsager som har vidt forskellige symptomer og derfor også forskellige behandlings strategier.

Håndleddet består af 8 små knogler som danner endnu flere led med hinanden som skal fungere godt sammen for at hånden kan bevæges frit. Kiropraktoren har mulighed for at undersøge leddenes funktion og hvis nødvendigt mobilisere dem og derved afhjælpe dårlig funktion og smertefuld led.

Udover knogler er der en masse sener som passerer håndleddet igennem seneskeder som ofte kan blive irriterede og betændte.
Flere nerver skal på deres vej fra armen ned til hånden igennem meget trange forhold i håndleddet og kan derfor blive klemt. Hvis der er overbelastning af muskler, sener, led, eller som ved gravide. Her er det vigtig at finde den nøjagtige årsag til symptomerne så korrekt behandling kan iværksættes.


Kiropraktoren Hjerting v. Mette Amstrup
Havborgvej 8, Hjerting, 6710 Esbjerg V
Tlf. 31 31 68 78 | Telefontid man. - fre. 08.00 - 15.00