» Smerter mellem skulderbladene

Hovedpine
Svimmelhed
Skuldersmerter
Rygsmerter
Smerter i armen/tennisalbue/musearm
Hoftesmerter
Knæproblemer
Fod og ankelsmerter
Nakkesmerter/Piskesmældsskade
Brystsmerter
Smerter mellem skulderbladene
Discusprolabs
Lændesmerter
Iskias
Bækkensmerter
Sportsskader
Slidgigt
Graviditet
Børn og Spædbørn

De fleste af os vil komme til at opleve smerter i den øverste del af ryggen mellem skulderbladende. Disse smerter skyldes en pludselig eller gradvis låsning af de små styrende led i rygsøjlen og kaldes et hold eller et facetledssyndrom. Denne låsning er en del af ryggens beskyttelsesmekanisme. Ofte er en banal bevægelse dråben, som får bægeret til at flyde over.

Smerten, som ofte forværres ved enkelte bevægelser af nakke eller arme eller blot ved vejrtrækning, kan være skarp, krampagtig og meget intens. Man bliver naturligvis bange for smerten, hvilket bidrager til en ond spiral af spændinger og smerte. Smerten kan sidde både i ryggen og i brystet og evt. stråle ud i en eller begge arme. Heldigvis responderer smerter mellem skulderbladende meget godt på kiropraktisk behandling.

Smerter mellem skulderbladende rammer ofte yngre mennesker, som er friske og raske. Smerterne kan være lette at forveksle med symptomer på hjertesygdom som hjertekrampe (angina pectoris) eller et hjerteanfald. Mange, som bliver indlagt på hjerteafdelinger med mistanke om hjertesygdom, bliver udskrevet med diagnosen intet unormalt i hjertet. Forskning har vist, at de fleste af disse har haft et facetledssyndrom. Din kiropraktor er specialist i at udrede denne tilstand.

Ofte kan smerten sprede sig op i nakken, ud i skuldre og arme eller frem til brystet. Her kan det være en god idé at opsøge læge for at udelukke, at symptomer skyldes hjertesygdom – særligt hvis man er arveligt disponeret, er ryger, over 50 år, har højt blodtryk eller er diabetiker. Hvis du selv mistænker, at det er hjertet, den er gal med, så kontakt din læge, før du kontakter din kiropraktor.

Typiske tegn på, at smerterne mellem skulderbladene eller i brystet stammer fra ryggen, er at:

• smerten er skarp og krampagtig på den ene side af brystryggen
• smerten stråler fra ryggen frem mod brystet
• smerten varer ved i mere end 24 timer
• smerterne forværres ved indånding


Kiropraktoren Hjerting v. Mette Amstrup
Havborgvej 8, Hjerting, 6710 Esbjerg V
Tlf. 31 31 68 78 | Telefontid man. - fre. 08.00 - 15.00