Klinikken » Skolealderen

Om Kiropraktoren
Familie kiropraktoren
Børn og spædbørn
Før skolealderen
Skolealderen
Kiropraktik til ældre

Skævheden forsvinder ikke med smerten

Børn kan få små skævheder i kroppen efter fald, sportsskader og uhensigtsmæssige stillinger. I starten har barnet ondt, men smerten forsvinder ofte hurtigt på grund af at børns meget smidige krop er hurtig til at kompensere.

Forestil dig du har bygget et tårn af klodser: Hvis den nederste klods trækkes skævt så skal du bruge en del kræfter på at tårnet ikke vælter (her har barnet smerte), indtil du får flyttet den øverste klods i modsat retning af den nederste (barnet kompenserer og smerten forsvinder).

Problemet er, at selvom smerten forsvinder, så har barnet stadig små skævheder. Hvis der kommer for mange eller for store skævheder, så vil barnet ikke længere kunne kompensere og smerten varer ved.

En undersøgelse af børn i alderen 8-16 år viste, at 40 % af børnene havde haft ondt i ryggen indenfor den sidste måned. Desuden havde mange af børnene hovedpine og rygsmerter i over 1 år før det bliver undersøgt. Det skyldes desværre, at mange fejlagtigt tror at børn ikke kan have ondt.

Den nyeste forskning peger på, at de børn som bare en gang har haft smerter i ryggen ofte også får problemer med ryggen som voksen. Det er derfor vigtigt at tage det alvorligt, hvis dit barn klager over smerter og ikke udsætte behandlingen.

Hvis du vil gøre noget godt for dit barn, så tag det regelmæssigt til tjek hos en kiropraktor med speciale i børn. Det får dit barn ud af de regelmæssige besøg:
  • Forebygger smerter nu og senere i livet
  • Nervesystemet stimuleres og optimerer derfor dit barns sundhed, så eksempelvis sygdom og allergi forebygges
  • Præstationsevnen forbedres
  • Hvis dit barn dyrker sport vil barnet forbedre sine sportslige resultater og mindske risikoen for skader
  • Øget velvære


Kiropraktoren Hjerting v. Mette Amstrup
Havborgvej 8, Hjerting, 6710 Esbjerg V
Tlf. 31 31 68 78 | Telefontid man. - fre. 08.00 - 15.00