» Skuldersmerter

Hovedpine
Svimmelhed
Skuldersmerter
Rygsmerter
Smerter i armen/tennisalbue/musearm
Hoftesmerter
Knæproblemer
Fod og ankelsmerter
Nakkesmerter/Piskesmældsskade
Brystsmerter
Smerter mellem skulderbladene
Discusprolabs
Lændesmerter
Iskias
Bækkensmerter
Sportsskader
Slidgigt
Graviditet
Børn og Spædbørn
Alle armbevægelser er afhængige af en god, normal rytmisk bevægelse mellem skulderbladet, ryggen, kravebenet og skulderen. Hvis ikke skuldermekanikken fungerer optimalt, opstår fejlbelastninger i nakke, ryg, skuldre og arme. Omvendt vil problemer i nakke, ryg, skuldre og arme også kunne medføre fejlbelastninger i skulderen. Skulderlidelser opstår som regel efter en akut skade eller ved længere varende fejlbelastning.

Følgende er de typiske skulderlidelser, som kiropraktoren kan behandle

Skulder- myalgier er overspændte muskler i og omkring skulderen. Dette er noget, de fleste af os kender til. Kiropraktoren finder triggerpunkter og behandler disse enten ved tryk på de smertefulde punkter eller ved en speciel nåleteknink (dry needling).

Senebetændelse i skulderen (rotator cuff tendinit) Rotator cuffen består af tre vigtige, stabiliserende muskler på bagsiden af skulderen. Disse muskler har aldrig fri, fordi de stabiliserer skulderen, både når skulderen bevæges og når den holdes i ro. Når en sene bliver overbelastet akut eller over tid, bliver den betændt, hvilket medfører smerter i den, når skulderen bruges. Senen kan blive fortykket og hævet, således at den kan komme i klemme under skulderbladets yderste kant, når armen løftes. Dette kaldes impingement syndrom og er den mest almindelige årsag til smerte og bevægeindskrænkning i skulderen. Smerten er skarp ved løft af armen, og ofte kan smerterne trække ud i armen.

Slimsækbetændelse i skulderen (subacromial bursit)

Mellem den store skulderkappemuskel (deltoideus) og rotatorcuffen ligger en slimpose, som smører bevægelsen mellem musklerne og senerne. Hvis denne bliver betændt, kan smerterne være voldsomme på grund af meget trange pladsforhold. Her vil smerterne også være til stede, når skulderen er i ro – såsom om natten.

Forkalkninger i skulderen

Ved langvarig betændelse af skulderens sener eller slimsække opstår der arvæv og forkalkninger langs senerne i rotator cuffen. Disse forkalkninger kan ses på røntgenbilleder og kan medføre kroniske skuldersmerter og bevægeindskrænkning.

Frossen skulder

Frossen skulder opstår som regel som en spontan og uforklarlig reaktion hos folk (40 til 60-årige) der tidligere har haft skulder-problemer. En frossen skulder er ekstremt smertefuld de første uger, for så at glide ind i en længere periode på mange måneder med få eller ingen smerter, men med tiltagende indskrænket bevægelighed. De fleste får bevægeligheden tilbage i løbet af et til to år.

Ved skulderlidelser vil kiropraktoren behandle skulderen lokalt for at lindre smerte, reducere betændelsesreaktionen, øge blodtilførslen, samt genoprette normal bevægelighed i nakke, skulderblad, kraveben og skulderled. Det er vigtigt at få stillet korrekt diagnose så tidligt som muligt, for at korrekt behandling og rådgivning kan iværksættes. Efter skulderproblematikker er efterfølgende rehabilitering og træning ofte en essentiel del af behandlingen.


Kiropraktoren Hjerting v. Mette Amstrup
Havborgvej 8, Hjerting, 6710 Esbjerg V
Tlf. 31 31 68 78 | Telefontid man. - fre. 08.00 - 15.00