Hvor gør det ondt? » Rygsmerter

Hovedpine
Svimmelhed
Skuldersmerter
Rygsmerter
Smerter i armen/tennisalbue/musearm
Hoftesmerter
Knæproblemer
Fod og ankelsmerter
Nakkesmerter/Piskesmældsskade
Brystsmerter
Smerter mellem skulderbladene
Discusprolabs
Lændesmerter
Iskias
Bækkensmerter
Sportsskader
Slidgigt
Graviditet
Børn og Spædbørn
Akutte rygsmerter er en smertefuld, men som regel ufarlig tilstand, og mange får det hurtigt bedre uanset behandling eller ej. Desværre er tilbagefald meget almindelige. I nogle tilfælde forværres tilstanden til iskias eller udvikler sig til en kronisk tilstand med tilbagevendende eller kroniske smerter.

Rygsmerter kan opstå pludseligt eller gradvist. Ligeledes kan rygsmerter forsvinde pludseligt eller gradvist. Udover smerter kan du opleve stivhed og begrænsning af bevægelse generelt. Smerten kan være lige fra en lettere muren til voldsdomme uudholdelige jag i ryggen. Smerten kan være afgrænset eller sprede sig rundt til flere områder i kroppen. Rygsmerter er som oftest et symptom på en overbelastning, men i meget sjældne tilfælde kan det være et symptom på alvorlig sygdom.

Årsagerne til rygsmerter er mange og til tider meget komplekse.Faktorer som arvelighed, for lidt fysisk aktivitet, overvægt, pludselig overbelastning, vedvarende uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, psykiske belastninger og dårlig trivsel generelt er nogle af de vigtigste grunde til, at man udvikler rygsmerter. Derfor skal forebyggelse og behandling tilpasses individuelt og ses i et helhedsperspektiv, hvilket din kiropraktor er uddannet til at varetage.

På baggrund af omfattende tværfaglig forskning er der enighed om følgende generelle kliniske anbefalinger ved rygsmerter:

• Bevægelse og aktivitet anbefales – både forebyggende samt når man har ondt i ryggen
• Specifik ledbehandling (manipulation) anbefales
• Receptfri smertestillende medicin anbefales, hvis man holder sig til den anbefalede daglige dosis
• Generel træning og motion anbefales


Kiropraktoren Hjerting v. Mette Amstrup
Havborgvej 8, Hjerting, 6710 Esbjerg V
Tlf. 31 31 68 78 | Telefontid man. - fre. 08.00 - 15.00