Klinikken » Før skolealderen

Om Kiropraktoren
Familie kiropraktoren
Børn og spædbørn
Før skolealderen
Skolealderen
Kiropraktik til ældre

Små børn kan også have smerte

Det er en skrøne at små børn ikke kan have spændinger i muskler og led fordi de er så bløde. Spændingerne kan være opstået efter en hård fødsel eller fra de fald og uheld der kan opstå i forbindelse med at børn vokser og udvikler sig. Tænk på hvor mange gange børn der skal lære at gå falder direkte på numsen, og forestil dig hvor ondt du selv ville have efter bare ét fald. Spændinger kan bevirke smerter eller afklemning af nerver, som resulterer i at barnets nervesystem ikke fungerer optimalt. Når nervesystemet er påvirket kan der opstå en række forskellige lidelser.

Børn der har ondt kan reagere meget forskelligt. Dette kan være tegn på dit barn har spændinger:
  • barnet klager over hovedpine eller mavesmerter (barnet kan ikke altid lokalisere smerten i eksempelvis nakke eller ryg) i mere end et par dage
  • barnet er mere aggressivt eller kortluntet end det plejer at være
  • barnet lukker sig lidt inde i sig selv
  • barnet vil ikke deltage i aktiviteter som det plejer
  • De børn der har spændinger fra fødslen har ofte vænnet sig til smerterne, for de har jo ikke prøvet andet. Disse børn kan fuldstændig ændre deres personlighed efter at få fjernet spændingerne. Nogle bliver pludselig mere nærværende og glade og andre mindre grædende og pylret.
Husk også at rygsmerter hos børn ofte først viser sig i 10-12 års alderen, hvilket skyldes at her er kraniet færdigvokset (ikke længere så blødt og eftergiveligt) og kan ikke længere kompensere for skævheder i ryggen. Derfor er det en god ide at få dit barn undersøgt allerede nu, så smerter senere og i voksenlivet kan undgås.


Kiropraktoren Hjerting v. Mette Amstrup
Havborgvej 8, Hjerting, 6710 Esbjerg V
Tlf. 31 31 68 78 | Telefontid man. - fre. 08.00 - 15.00