Hvor gør det ondt? » Svimmelhed

Hovedpine
Svimmelhed
Skuldersmerter
Rygsmerter
Smerter i armen/tennisalbue/musearm
Hoftesmerter
Knæproblemer
Fod og ankelsmerter
Nakkesmerter/Piskesmældsskade
Brystsmerter
Smerter mellem skulderbladene
Discusprolabs
Lændesmerter
Iskias
Bækkensmerter
Sportsskader
Slidgigt
Graviditet
Børn og Spædbørn
Svimmelhed er et symptom på, at kroppens balancesystem ikke fungerer, som det skal. Balancesystemet består af flere centre i hjernen, som modtager og bearbejder sanseinformation fra syn, balanceorganerne i det indre øre og fra millioner af små sensorer i kroppens muskler og led, som kaldes proprioreceptorer. Proprioreceptorerne regisrerer konstant ledenes stilling og bevægelse.

Der kan være mange forskellige årsager til svimmelhed, nogle kan være alvorlige, men langt de fleste er heldigvis helbredelige eller går over af sig selv.

Svimmelhed kan inddeles i subjektiv svimmelhed, hvor man oplever, at det er én selv, der drejer rundt, samt objektiv svimmelhed, hvor man føler, det er omgivelserne, der roterer. Fælles for dem begge er, at det kan være meget ubehageligt og ødelæggende for ens hverdag.

Det er nødvendigt at sikre sig, at ører og nervesystem ikke viser noget unormalt. Det vil kiropraktoren sikre sig inden en eventuel behandling påbegyndes.

Nakkens funktion kan have betydning i begge former for svimmelhed. Hvis nakkens muskler og led belastes forkert, kan det føre til svimmelhed.


Kiropraktoren Hjerting v. Mette Amstrup
Havborgvej 8, Hjerting, 6710 Esbjerg V
Tlf. 31 31 68 78 | Telefontid man. - fre. 08.00 - 15.00